1. Domů
  2. Příběhy
  3. Jak se daří našim vítězům

Jak se daří našim vítězům

V uplynulém ročníku se velmi osvědčil náš letní akcelerační program, do kterého jsme kromě vítězů přizvali také finalisty. Intenzivní práce všech zúčastněných přinesla ovoce. A jak se nyní daří podpořeným projektům? […]

V uplynulém ročníku se velmi osvědčil náš letní akcelerační program, do kterého jsme kromě vítězů přizvali také finalisty. Intenzivní práce všech zúčastněných přinesla ovoce. A jak se nyní daří podpořeným projektům?

Rekola – franšíza původně pražské iniciativy už funguje také v Brně, Pardubicích a Olomouci, Rekoláci mají svou federaci a zakladatelé Vítek a Filip Ježkovi představili projekt na mezinárodní konferenci SOCAP v Silicon Valley (díky programu Laboratoř Nadace Vodafone).

Inteligentní záchranný modul – zakladatel Jakub Zaviačič se nenechal odradit byrokracií ani komunálními volbami a vyjednal pilotní provoz modulu v Brně. Bezmála dvacítka lidí bez domova tak pro letošní Vánoce a mrazivé dny našla útočiště a podporu.

Ke kořenům – třem zakladatelkám ekologické pohřební agentury se podařilo uspořádat úspěšnou kampaň na Hithit.cz, díky které získaly prostředky na zřízení vlastní poradenské kanceláře v Praze. Podnikly také několik veřejných návštěv v tzv. Lese vzpomínek – přírodním hřbitově, který zakládají v Ďáblicích.

Joy Ride! – neúnavní organizátoři a zakladatelé netradiční cestovky Honza a Tomáš Vimmerovi podnikli už čtyři zájezdy pro hendikepované děti a mládež. Uspořádali také úspěšnou sbírku na Hithit.cz a vybrali tak peníze na nákup speciálních vozíčků, které poslouží při výletech a závodech.

Zdrojovna – příznivci recyklace a redukce odpadu už zvládli dvakrát otevřít vlastní prostor. Ten první v pražských Vršovicích už museli opustit kvůli demolici domu a nyní sídlí na adrese U Průhonu 14, Praha 7. Nadále provozují dílnu a pořádají tématické workshopy pro tvořivé kutily . Nyní hledají posily do týmu.

Koala Phone – po úspěšných uživatelských testech a marketingové kampani je aplikace (nejen pro seniory) ke koupi na Google Play a zakladatelé se těší z rostoucího počtu uživatelů.