1. Domů
  2. Příběhy
  3. SIA má absolutní vítěze. Jsou to Czechitas a Třetí rodič.

SIA má absolutní vítěze. Jsou to Czechitas a Třetí rodič.

V souboji o největší posun v projektu během letního akceleračního programu vybrala odborná porota ze šesti SIA finalistů sdružení Czechitas, které chce do oblasti IT dostat více žen, pořádá pro ně vzdělávací […]

V souboji o největší posun v projektu během letního akceleračního programu vybrala odborná porota ze šesti SIA finalistů sdružení Czechitas, které chce do oblasti IT dostat více žen, pořádá pro ně vzdělávací workshopy a buduje komunitu „holek“ se zájem o tuto oblast. Organizační tým Social Impact Award pak ocenil projekt Třetí rodič, který podporuje nevlastní rodiče a pomáhá jim v řešení problémů. Vítězové si odnesli 1 500 EUR a tříměsíční členství v Impact Hubu.

Porotci z řad partnerů soutěže – Jiří Maňas z České spořitelny, Josef Žádník z PwC ČR a Barbora Umancová z Weber Shandwick vybírali ze šesti týmů, které se účastnily letošního akceleračního programu: Třetí rodič, Dárcovský zip, Sharygator, Grand Garden, Japu, Czechitas, Hlasovali o tom, do kterého projektu by investovali a který je z jejich pohledu schopný obstát na trhu a je finančně udržitelný. Podle těchto kritérií zvolili sdružení Czechitas.

Druhou cenu uděloval organizační tým Social Impact Award, jenž sledoval aktivitu projektů a jejich vývoj v průběhu letního programu. „Dívali jsme se především na to, jestli účastníci splnili cíle, které si stanovili na začátku letního akceleračního programu. Hodnotili jsme jejich celkovou práci a přihlíželi ke komentářům jednotlivých mentorů. Největší pokrok podle nás proběhl u Třetího rodiče Kamily Petrovské, která se od záměru posunula ke konkrétní realizaci,“ říká za organizátory Roman Bojko z Impact Hubu.

Letní akcelerační program se skládal z pravidelných workshopů, na kterých se mladí lidé se svými společensky prospěšnými nápady učili experimentovat a hledat pro své projekty nejlepší podobu. Cílem bylo odhalit případná rizika a nedostatky dřív, než do svých projektů vloží spoustu času, energie a peněz. Důležitou součástí akceleračního programu byl také mentoring.

Czechitas_a_porota_zleva...

Kamila_Petrovska_Treti_rodic_a_lektor_Jan_Vesely