1. Domů
  2. Příběhy
  3. Máme vítěze! Uspělo sdílení kol, ekologické pohřby, netradiční cestovka i útočiště pro bezdomovce

Máme vítěze! Uspělo sdílení kol, ekologické pohřby, netradiční cestovka i útočiště pro bezdomovce

Porota vybrala projekty Ke kořenům, Inteligentní záchranný modul a Rekola, ve veřejném hlasování získal největší podporu projekt Joy Ride!  Všechny čtyři vítězné týmy si odnesly cenu 3000 eur, poukaz na […]

Porota vybrala projekty Ke kořenům, Inteligentní záchranný modul a Rekola, ve veřejném hlasování získal největší podporu projekt Joy Ride!  Všechny čtyři vítězné týmy si odnesly cenu 3000 eur, poukaz na odbornou podporu (mentoring od PricewaterhouseCoopers a akcelerační program s Janem Veselým),  poukaz na služby Copy General v hodnotě 5000 Kč, předplatné časopisu Respekt a členství v Impact HUBu Praha.

„Je vidět, že soutěž dozrává a zvyšuje se její úroveň. Kvalita dvanácti finálových přihlášek, které jsme jako porotci dostali k posouzení, byla vyšší než v minulých dvou ročnících. Vliv na to měly také přípravné praktické workshopy,“ říká Petr Vítek, iniciátor Social Impact Award v ČR a jeden z porotců.

Porota vybírala tři nejlepší projekty na základě řady kritérií, vedle společenského dopadu hodnotila také inovativní přístup a realistické plánování. Čtvrtého vítěze pak vybrala veřejnost, na internetu hlasovalo celkem 1300 lidí. Ocenění si ze středečního vyhlášení odnesli:

Rekola – systém sdílení kol ve městech, který v Praze, Brně a Olomouci rozjíždí dva bratři, nadšení cyklisté

Rekola vyhlaseni_805x400

Inteligentní záchranný modul  – projekt studenta techniky z Brna, který představil prototyp energeticky soběstačné zimní ubytovny pro lidi bez domova.

IZM vyhlaseni_805x400

Ke kořenům ekologická pohřební služba a podpora pro pozůstalé, kterou chtějí poskytovat studentky Masarykovy univerzity

Ke korenum vyhlaseni_805x400

Joy Ride (vítěz hlasování veřejnosti) – tým z Opavy organizuje společné zájezdy, kde se děti a mládež s hendikepem baví spolu se svými zdravými vrstevníky

Joy Ride vyhlaseni_805x400

Vítěze teď čeká vídeňské setkání úspěšných týmů ze všech zemí. Pro ty české je pak na celé léto připraven akcelerační program s Honzou Veselým, ve kterém budou technikou Lean Startup ověřovat a testovat své nápady.