1. Domů
  2. Příběhy
  3. Mezinárodní zkušenosti táhnou

Mezinárodní zkušenosti táhnou

Letošní novinkou a velkým lákadlem jarních workshopů byly mezinárodní workshopy. První takový proběhl 23. března v brněnském Impact Hubu. Hostem byl ředitel celosvětové SIA Jakob Detering z Vídně, který účastníky […]

Letošní novinkou a velkým lákadlem jarních workshopů byly mezinárodní workshopy. První takový proběhl 23. března v brněnském Impact Hubu. Hostem byl ředitel celosvětové SIA Jakob Detering z Vídně, který účastníky seznámil s konceptem sociálního podnikání, historií programu Social Impact Award a v praxi ukázal možnosti využití Impact Canvas. Tato metoda je rozčleněná do 4 hlavních polí: Idea Core, Social Impact, Innovation a Implementation.

Workshopu se zúčastnilo na 20 lidí, kteří díky návodným otázkám mohli snadněji každé z polí vyplnit a jasně si tak definovat veškerou filosofii svého podnikání (tým, problém, řešení, sociální přesah, inovativnost, realizovatelnost atp.). Během workshopu Jakob a Kateřina, koordinátorka SIA pro ČR, účastníkům pomáhali celý Impact Canvas vyplnit na základě nápadů, které jim během akce napadly nebo je již měli předem připravené.

Závěrem workshopu Jacob představil SOMARO (Social Market Romania), jeden z nejúspěšnějších Social Businessů vůbec, ktery sám založil v Rumunsku v roce 2010. Nyní má SOMARO již tři pobočky a díky tomuto podnikání dokázali změnit legislativu sociálního podnikání v Rumunsku k lepšímu.