1. Domů
  2. Příběhy
  3. Představujeme finalisty z Rumunska

Představujeme finalisty z Rumunska

Pět českých finalistů jsme vám již postupně představili a nyní bychom vám rádi přiblížili i soutěžní projekty z ostatních zemí. Jako první jsme vybrali finálové účastníky z Rumunska. Stejně jako u nás, […]

Pět českých finalistů jsme vám již postupně představili a nyní bychom vám rádi přiblížili i soutěžní projekty z ostatních zemí.

Jako první jsme vybrali finálové účastníky z Rumunska. Stejně jako u nás, i v Rumunsku probíhá Social Impact Award prvním rokem a také zde byl organizační tým nadšený z velkého zájmu o soutěž i ze spousty zajímavých nápadů, se kterými účastníci přišli.
Přinášíme krátké představení jednotlivých projektů společně s video-spoty, které byly se zástupci projektů natočeny pro potřeby hlasování Community Voting. Pokud jste ještě pro žádný z těchto projektů nehlasovali, máte ideální příležitost!


Blind Man Symphony

Cílem tohoto projektu je pomoci lidem se zrakovým postižením k dosažení jejich snu, aby se mohli dostat tam kam chtějí, bez jakékoliv pomoci. Pomoci jim k tomu má speciální zařízení, které umožňuje orientaci v prostoru pomocí harmonických zvuků, interaktivní navigační mapy a internetová platforma, která bude podporovat šíření těchto možností po celém světě.

 

 

 

 

 

TimeBank Romania – Click&Brick Social Entrepreneurship

TimeBank Romania poskytuje online a offline výměnu znalostí, dovedností a času. „Click“ je online platforma, která dělá z učení zábavu. Lidé se budou moci dozvědět vše, co budou chtít a vyměňovat si zkušenosti a dovednosti pomocí videokonferencí, nebo se setkávat „offline“ a platit budou pouze svým časem. „Brick“ je alternativní prostor pro vzdělávání, kde se budou pořádat semináře, skupinové lekce či individuální výuka v závislosti na jednotlivých požadavcích účastníků.

 

 

 

 

 

Upside Down

Tento projekt je koncipován tak, aby vedl ke zvýšení zájmu o otázky životního prostředí v rámci komunity, a zároveň nabízí pracovní příležitosti lidem ze znevýhodněných prostředí. Za účelem snížení produkce odpadu se budou z použitých materiálů vytvářet nové výrobky vysoké kvality. Prostřednictvím těchto výrobků bude spotřebitelům nabízena možnost, aby se zodpovědně rozhodovali, jaké bude mít jejich chování vliv na životní prostředí.

 

 

 

 

 

Rural Fashion

Projekt “Rural Fashion” má za cíl návrat ke kořenům tradičního folklóru a jeho přetvoření moderními způsoby s pomocí mladých talentovaných umělců. Projekt se snaží řešit problémy společné pro venkovské oblasti, jakými jsou chudoba a nízké příjmy obyvatel. Plánuje vytvořit fúzi mezi dvěma uměleckými styly, aby se oživilo tradiční Rumunské umění, a současně pak nabídnout možnost zaměstnání pro znevýhodněné umělce a řemeslníky.

 

 

 

 

 

Sezatoarea

Sezatoarea plánuje vytvoření inovativního zdroje příjmů pro venkovskou komunitu v zemi pomocí oživení staré tradice „sezatoare“ (setkávání venkovanů za obchodem a zábavou). Bude se snažit propojit finanční potřeby vesničanů se snahou o zachování původních venkovských tradic a zároveň reagovat na rostoucí veřejný zájem o venkovský životní styl. To bude dosahováno organizováním „sezatori“ v tradičních venkovských komunitách, kterého se, za určitý poplatek, budou moci zúčastnit i lidé žijící v okolních městech.

 

 

 

 

 

Pokud vás některý z těchto projektů zaujal a chtěli byste ho podpořit, není nic snazšího než zahlasovat v Community Voting na této stránce a pomoci mu k výhře 1 500 EUR.