1. Domů
  2. Příběhy
  3. Vykopnuto! Social Impact Award 2013 v České republice už běží

Vykopnuto! Social Impact Award 2013 v České republice už běží

Druhý ročník Social Impact Award v České republice odstartoval 7. února 2013 večer v pražském HUBu a soudě podle zaplněných židlí a přítomnosti mnoha loňských účastníků soutěže, se už všichni […]

Druhý ročník Social Impact Award v České republice odstartoval 7. února 2013 večer v pražském HUBu a soudě podle zaplněných židlí a přítomnosti mnoha loňských účastníků soutěže, se už všichni nedočkavě těší na letošní várku nápadů.

Rovnou z vídeňského rychlíku dorazil na zahájení zakladatel Social Impact Award Peter Vandor. Vysvětlil vznik soutěže a přesvědčil všechny vysokoškoláky v publiku, aby se radovali, pokud si teď nemůžou žít na vysoké noze. Je to totiž ideální chvíle pro rozjezd vlastního společensky prospěšného podnikání. Petr Vítek, jeden ze zakladatelů pražského HUBu, pak dodal, že podporovat právě takové aktivity je misí a potěšením tohoto prostoru.

Zajímavý pohled „rok poté“ přišli nabídnout ti, kdo si Social Impact Award prošli vloni – Lukáš Policar za projekt Podnikavá škola, Lenka Soukupová za nápady Bezobalu, celý tým podniku Pragulic – Katarina Chalupková, Ondřej Klügl a Tereza Jurečková, za Superděti Radka Vepřková a za projekt Dobrovolník2  Štěpán Zelinger. Bylo zajímavé slyšet, kam se jejich prvotní nápad za uplynulý rok posunul, ale hlavně že všichni svým tempem pokračují v realizaci.

Social Impact Award 2013 v České republice tedy má na co navazovat a těší se na nové účastníky! Ti se teď pro změnu můžou těšit na workshopy, které je dovedou až k podání projektu.