1. Domů
  2. Příběhy
  3. Začíná akcelerační program SIA 2014

Začíná akcelerační program SIA 2014

Slavnostním vyhlášením výsledků to neskončilo, naopak. Dvoudenním Bootcampem 24. a 25. června pro vítěze a finalisty začal náš letní akcelerační program. Během následujících dvou měsíců se budou týmy pravidelně setkávat s lektorem […]

Slavnostním vyhlášením výsledků to neskončilo, naopak. Dvoudenním Bootcampem 24. a 25. června pro vítěze a finalisty začal náš letní akcelerační program. Během následujících dvou měsíců se budou týmy pravidelně setkávat s lektorem Honzou Veselým, který jim metodou Lean Startup pomůže testovat, jak jejich společensky prospěšný nápad zrealizovat.

Na prvním setkání se účastníci snažili co nejpřesněji definovat společenský problém, který svými projekty chtějí řešit. Poté sestavovali mapu rizik, která na ně v tomto úsilí číhají. Snižovat tato rizika, a vyhnout se tak zbytečně promarněnému času, penězům a energii je možné například opakovaným ověřováním, kdo tvoří cílovou skupinu a jaké jsou její přání a potřeby. Po sestavení hypotézy proto účastníci vyrazili do ulic mluvit o svých nápadech s lidmi – potenciálními zákazníky. Během pár hodin se jim podařilo posbírat množství zajímavých komentářů, reakcí, doporučení i kontaktů.

Kromě experimentování se účastníci také setkali s mentory, kteří je budou přes léto doprovázet. Každý tým tak získal odborníka z řad PwC, České spořitelny nebo poroty SIA, se kterým bude moct konzultovat své kroky, otázky a rozhodnutí. Po úvodní dohodě, co každý „tábor“ od mentoringu očekává, se všichni pustili do práce a týmy sbíraly první komentáře.

Akcelerační program bude pokračovat za tři týdny setkáním zaměřeným na spolupráci v týmu. Do konce léta proběhne dalších pět workshopů a program vyvrcholí v druhé polovině září „Dnem D“, kde týmy představí, jak s projektem přes léto pohnuly, a budou moct získat další ocenění. Partnerem letního akceleračního programu je rodina Orlických.

Bootcamp mentori 1_805x400

 

Bootcamp mentori 2_805x400

 

Bootcamp mentori 4_805x400