1. Domů
  2. Příběhy
  3. Známe vítěze 5. ročníku Social Impact Award!

Známe vítěze 5. ročníku Social Impact Award!

Slavnostním večerem v prostorách pražského Impact Hubu se ve čtvrtek 29. září završil pátý ročník akceleračního programu Social Impact Award. Nejvyšší ocenění, voucher na 2 000 EUR, členství v síti […]

Slavnostním večerem v prostorách pražského Impact Hubu se ve čtvrtek 29. září završil pátý ročník akceleračního programu Social Impact Award.

Nejvyšší ocenění, voucher na 2 000 EUR, členství v síti Impact Hub a poukázky od Copy General získaly tři projekty:

  • Touch Memories, který dává nevidomým lidem možnost “dotknout” se svých blízkých pomocí 3D portrétů a tím jim předat o kousek více vizuálního světa než bylo doposud možné.
  • Bloudící kavárna VeloBloud se zaměřuje na podporu zaměstnávání sociálně vyloučených lidí, a to v jejich stylové kavárně ve formě trojkolky.
  • NáZnak, jehož cílem je rozšířit zájem o znakovou řeč, zlepšit integraci neslyšících a zároveň destigmatizovat strach z komunikace s nimi.

Mezi hlavní kritéria v hodnocení jednotlivých projektů patřil: důraz na společenský dopad, finanční udržitelnost a inovativnost řešení projektu, dále pak soudržnost a kvalita týmu a významnou roli hrálo i udržitelné plánování.

Projekt NáZnak získal také Cenu veřejnosti. V rámci online hlasování pro něj hlasovalo 257 lidí. Celkově se veřejného hlasování zúčastnilo 526 návštěvníků, kteří mezi jednotlivé projekty rozdělili 1 578 hlasů.

V průběhu večera bylo uděleno také několik cen partnerů. Ocenění DOBRO. společnosti ZOOT.cz získal nadnárodní projekt AMANI. Dalším uděleným oceněním večera byla Cena Asociace společenské odpovědnosti, kterou získal projekt Zerowastehero.

Další ročník Social Impact Award odstartuje na jaře 2017, kdy budou probíhat workshopy ke společensky odpovědnému podnikání na vybraných vysokých školách v České republice.