1. Domů
  2. Příběhy
  3. Představujeme české finalisty a zahajujeme hlasování Community Voting!

Představujeme české finalisty a zahajujeme hlasování Community Voting!

Konečně přišla ta správná chvíle, abychom vám představili pět projektů z České republiky, které postupují do finálového kola. Zde se již definitivně rozhodne o vítězích Social Impact Award 2012! Českými finalisty […]

Konečně přišla ta správná chvíle, abychom vám představili pět projektů z České republiky, které postupují do finálového kola. Zde se již definitivně rozhodne o vítězích Social Impact Award 2012!

Českými finalisty se staly projekty: Bezobalu.cz (online platforma a kamenný obchod propagující recyklaci použitých obalů, ekologické a zdravé potraviny a aktivizaci lokální komunity), Centrum pro Superděti (centrum pro děti a mládež, které se ve svém volném čase starají o svého chronicky nemocného či postiženého rodiče), Dobrovolník² (webová platforma, která bude prostřednictvím sdílení činností a zážitků dobrovolníků pomáhat v individuálním fundraisingu neziskových organizací), Malá škola sociálního podnikání (podpora škol v rozvíjení vlastního sociálního podnikání, které bude získávat prostředky, které školám často chybí a zapojení studentů i učitelů do těchto aktivit) a Pragulic – Poznej Prahu jinak (zaměstnávání lidí bez domova jako speciální průvodce po Praze).
Všem finalistům gratulujeme a držíme palce v závěrečném klání!

Jak již jsme předem avizovali, kromě hlavní ceny 4000 EUR pro čtyři nejlepší projekty, mohou ještě tři projekty získat 1500 EUR v rámci veřejného hlasování Community Voting.
Zatímco o vítězích hlavní ceny rozhoduje již v těchto chvílích mezinárodní porota, o tom, kdo se stane vítězem Community Voting, budete moci rozhodnout pouze vy!

Základní informace o finálových projektech jsou k nahlédnutí zde, ale abychom vám projekty ještě více přiblížili, natočili jsme s jejich zástupci krátké video spoty, které by vám měly ještě více objasnit jejich náplň a pomoci s rozhodnutím, kdo je pro vás tím pravým favoritem.

Pravidla hlasování jsou jednoduchá. Každý hlasující může vybrat jeden projekt z každé pořadatelské země, takže hlasovat můžete pro jeden projekt z České republiky, jeden z Rakouska a jeden z Rumunska.
Prohlédnout si videa a hlasovat můžete buď v sekci Participation – Community Voting a nebo v sekcích jednotlivých zemí na těchto stránkách (viz.). Zde naleznete na pravé straně rámeček, kde můžete označit svého favorita křížkem a následně odeslat svůj hlas kliknutím na tlačítko VOTE.

Hlasování začíná dnešním dnem a bude pokračovat až dokonce května.
O půlnoci 31. 5. pak bude hlasování ukončeno a 1. 6. tak budeme znát vítěze tohoto hlasování.

Takže dobře vybírejte a pošlete svoje hlasy, které mohou třem projektům pomoci k realizaci jejich plánů na změnu světa okolo nás!