1. Domů
  2. Příběhy
  3. Galavečer Social Impact Award zakončil inkubační cestu mladých inovátorů

Galavečer Social Impact Award zakončil inkubační cestu mladých inovátorů

Několikaměsíční cestu zakončilo 9 finalistů letošního ročníku Social Impact Award na slavnostním galavečeru, který proběhl 4. října v prostorách Impact Hub Praha D10. Jeden z finalistů uspořádal před samotným předáváním cen panelovou diskuzi s názvem „Péče o psychické zdraví zaměstnanců z generace Z & jejich prevence vyhoření”. Následně si 4 projekty přebraly ocenění udělená porotou, veřejností i partnerem Česká Spořitelna.

Čtvrt roku se všichni účastníci letošního ročníku připravovali na tyto okamžiky – okamžiky vstupu na trh se svým projektem a jeho uplatněním v každodenní realitě. Skvělým základem je jim více než 360 hodin vzdělávání, které se jim dostalo na všechna potřebná témata – marketing, finanční základy, stavění a vedení týmu, designování produktu či poznávání potřeb trhu. Tvůrcům se také věnovali mentoři a experti ve více než 100 hodinách, kdy konzultovali jejich konkrétní nápady a posun během tohoto času tak, aby vše bylo připraveno na tržní uplatnění.

Následně už mladým inovátorům jen zbývalo vystoupit na závěrečném Mashupu, kde se představili více než 130 účastníkům galavečera a poté si ti nejlepší mohli přebrat své ceny.

Panelová diskuze o duševním zdraví generace Z

Kdo zvítězil v letošním ročníku?

Cenu Poroty v hodnotě 1500 euro si přebraly projekty Meesto, Asistent na blízku a MĚSTSKÉ HOLUBNÍKY, kteří podle poroty udělali největší pokrok a jejich vývoj je nejvíce zaujal od doby, kdy rozhodli o jejich vybrání do samotné inkubace.

Cenu veřejnosti v hodnotě 1500 euro pak díky největšímu úspěchu ve veřejném hlasování získal projekt Nevyhasni, který s přehledem v hlasování oblíbenosti zvítězil.

Speciální cenu, jež je udělována partnerem programu – Českou spořitelnou – získal projekt MĚSTSKÉ HOLUBNÍKY, který přirostl České spořitelně nejvíce k srdci. Tato cena bude šita na míru potřebám výherci, ten tak zůstane s partnerem programu v úzkém kontaktu. V minulých letech zaujal Českou spořitelnu například projekt Animi App, který díky následné účasti v programu SeedStarter vyrazil i do Sillicon Valley.

Letošní ročník Social Impact Award se uskutečnil celkem v 18 krajinách světa a v úvodní fázi se do něj přihlásilo téměř 700 projektů, které chtějí měnit svět k lepšímu napříč kontinenty. Vítěze nyní bude čekat cesta na mezinárodní SIA Summit v Srbsku, kde budou mít možnost sdílet zkušenosti a získat nové kontakty z kultur blízkých i odlišných.